Dakwerken Durieux, uw specialist in dakrenovatie!

Een dak renoveren, daar begin je niet zomaar aan…
Daarom staan we bij Dakwerken Durieux je graag met raad en daad bij vanaf de offerte tot aan de follow-up.
Eerst en vooral is het belangrijk dat je goed weet wat voor verschillende daken, dakbekleding, dakgoten, etc. bestaan. Zo kan je het juiste dak voor jouw woning bepalen. Gevonden wat je zoekt? Vraag dan gerust vrijblijvend je offerte aan.

Welke verschillende soorten daken bestaan er?

De twee grote categorieën binnen de daken zijn de platte en de hellende of schuine daken. Naar gelang je wensen, smaak en type woning kan je hierin de juiste keuze maken. Lees hier meer over de verschillende soorten daken.

Hoeveel kost een Dakrenovatie?

De kost van een dakrenovatie zal afhangen van de grootte van je woning, de omstandigheden waarin er gewerkt wordt en de materialen die je wenst te gebruiken. Wens je een specifieke prijsbepaling? Vraag dan hier vrijblijvend je offerte aan!

Welke premies kan ik bekomen bij dakrenovatie?

De renovatiepremie bedraagt, afhankelijk van je belastbaar inkomen 20% tot 30% van het factuurbedrag, excl. btw. Er kan nooit meer dan een totaal van 10.000 euro worden toegekend. Alles over renovatiepremies vind je op de website van de Vlaamse Overheid: Wonen Vlaanderen.

Vind hier meer info over premies.

Kan ik dakrenovatie combineren met het plaatsen van zonnepanelen?

Een dakrenovatie is het ideale moment om het plaatsen van zonnepanelen te overwegen. Ze zijn goed voor het milieu én voor je energierekening. Bovendien stijgt hiermee de waarde van je huis. Een ideaal dak voor zonnepanelen is zuiders gericht.

Meer informatie over zonnepanelen vind je hier terug.

Hoe kan ik mijn dak goed isoleren bij de geplande dakrenovatie?

Is je dak nog niet geïsoleerd? Dan is ook tijdens het renoveren het ideale moment hiervoor. Een goede dakisolatie kan het bedrag op je verwarmingsfactuur stevig doen dalen. Durieux dak- en gevelwerken werkt met een breed gamma van technieken en materialen. Met warmtebeeldcamera’s sporen we bijvoorbeeld de plekken op die een gebrekkige isolatie hebben.

Omdat het bij dakisolatie enorm belangrijk is koudebruggen te vermijden, isoleert ons team specialisten meteen ook je dakgoten. Die extra isolatie is vrij uniek, maar essentïeel om een volledig damp- en luchtdicht dak te krijgen zonder ook maar één koudebrug.

Welke soorten dakbedekking bestaan er?

Net zoals er verschillende types daken bestaan, zijn er natuurlijk ook verschillende types dakbedekking. Of het nu om een plat of hellend dak gaan, voor elk type dak hebben we de juiste dakbedekking naar uw wens.

Bij Dakwerken Durieux is er voor elk soort dak en dakbekleding een verschillende werkwijze. Maar we hameren erop telkens weer daken van hoge kwaliteit en het beste vakmanschap af te leveren.

Ben jij klaar om samen met Dakwerken Durieux je dak te renoveren? Vraag dan hier vrijblijvend je offerte aan!

Alles over verschillende soorten dakbedekking vind je hier terug.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Soorten daken

Een dak is doorslaggevend voor het uitzicht van je woning. Samen met onze Durieux medewerkers kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor jouw woning.

Meer info

Soorten dakbedekking

Een dakstructuur is één iets om over na te denken, maar ook omtrent de bedekking van je dak sta je best even stil bij de voor- en nadelen van alle mogelijkheden.

Meer info

Dakramen plaatsen

Dakramen creëren meer licht op je zolderruimte of bovenkamer. Door het kiezen voor dakramen, beschik je over een extra ruimte onder je dak die je kan in richten tot een extra kamer naar wens.

Meer info

Dakgoten

Het doel van een dakgoot is het regen- of smeltwater op te vangen en vooral het af te voeren naar buizen die dit water dan weer op hun buurt naar rioleringen of watertonnen sluizen.

Meer info

Zonnepanelen op dak

Wanneer je in zonnepanelen investeert is dit meestal niet weinig. Toch is het een rendabele investering die je als alles goed gaat op een termijn van zo’n 6 à 10 jaar terugverdient!

Meer info

Gyprocwerken

Gyproc is het materiaal bij uitstek voor wanneer er een scheidings-, voorzetwand of vals plafond gemaakt moet worden!

Meer info

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken