Je dakrenovatie: het ideale moment om zonnepanelen op je dak te installeren

Wanneer je in zonnepanelen investeert is dit meestal niet weinig. Toch is het een rendabele inverstering die je als alles goed gaat op een termijn van zo’n 6 à 10 jaar terugverdient! Bovendien ligt de gemiddelde levensduur van zonnepanelen een pak hoger, tussen de 30 en 40 jaar, dus kan je er nog een centje aan verdienen ook! Weet wel dat de resultaten zullen afhangen van het aantal zonnepanelen, type zonnepanelen en hoe je huis staat in verhouding tot de zon.

Hoe kan ik het zonnepanelen op een hellend dak installeren?

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een hellend dak is het belangrijk om als eerste de staat van het dak te controleren. Het bijkomende gewicht van de zonnepanelen bedraagt namelijk al snel 15 kg/m² dus dit valt zwaar af te raden bij een zwak of beschadigd dak.

Het belangrijkste aspect bij het plaatsen van zonnepanelen op een hellend dak is het plaatsen van de haken op een vakkundige manier zodat de haken het gewicht van de zonnepanelen juist dragen zonder het dak te belasten. Ook het vinden van de juiste graad waarin de zonnepanelen moeten staan om zo rendabel mogelijk te zijn is een belangrijke taak!

Welke factoren bepalen de kostprijs van zonnepanelen op een dak?

De premies voor zonnepanelen worden steeds lager en lager, maar het positieve is wel dat de kostprijs van het materiaal dan weer daalt. Toch blijft dit de grootste kost bij het installeren van zonnepanelen: de zonnepanelen zelf, de omvormer, de kabels, etc.

Ook voor de plaatsing betaal je uiteraard, de kost hiervan zal afhangen van het aantal gepresteerde uren en dat zal dan weer afhangen van hoe toegankelijk je dak is en hoe gemakkelijk er valt op te werken.

Zo zal de installatie op een vlak dak vlotter verlopen dan op een hellend dak en dus lager liggen in prijs van werkuren omdat dat nu eenmaal eenvoudiger werken is. Maar niet te vroeg gejuicht: zonnepanelen op platte daken vallen in totaal meestal net iets duurder uit aangezien deze op bakken moeten geplaatst worden en dit weer een extra materiaalkost met zich meebrengt…

Slot

De keuze voor zonnepanelen is een goede investering die je zeker wat oplevert op termijn en bovendien goed is voor het milieu! Contacteer Dakwerken Durieux voor extra informatie op maat of een vrijblijvende gratis offerte. Ons team van medewerkers staat u met plezier bij met raad én daad!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Soorten daken

Een dak is doorslaggevend voor het uitzicht van je woning. Samen met onze Durieux medewerkers kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor jouw woning.

Meer info

Soorten dakbedekking

Een dakstructuur is één iets om over na te denken, maar ook omtrent de bedekking van je dak sta je best even stil bij de voor- en nadelen van alle mogelijkheden.

Meer info

Dakramen plaatsen

Dakramen creëren meer licht op je zolderruimte of bovenkamer. Door het kiezen voor dakramen, beschik je over een extra ruimte onder je dak die je kan in richten tot een extra kamer naar wens.

Meer info

Dakgoten

Het doel van een dakgoot is het regen- of smeltwater op te vangen en vooral het af te voeren naar buizen die dit water dan weer op hun buurt naar rioleringen of watertonnen sluizen.

Meer info

Gyprocwerken

Gyproc is het materiaal bij uitstek voor wanneer er een scheidings-, voorzetwand of vals plafond gemaakt moet worden!

Meer info

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken