Betonrot Herkennen

Je herkent betonrot door donkere roodbruine vlekken of aan barsten in je beton. Die barsten worden soms zo groot dat je de ijzers met het blote oog kan waarnemen.

Wat is betonrot?

Betonrot ontstaat doordat chloride of koolstofdioxide (CO2) uit de lucht, in het beton terechtkomt. Chloride vindt men men vooral in landen waar een zeeklimaat heerst of op andere plaatsen waar veel zout aanwezig is.

Zo zijn balkons van appartementen aan de kust heel vatbaar voor betonrot. Ook de plekken waar men zout strooit om de weg vrij te houden van sneeuw en ijs zijn grote kanshebbers voor betonrot. Door betonrot begint het beton, hoe kan het ook anders, te rotten waardoor het zijn stabiliteit verliest.

Hoe herken je betonrot?

Je herkent het door roodbruine donkere vlekken of aan barsten in je beton. Die barsten worden soms zo groot dat je de ijzers met het blote oog kan waarnemen. Zichtbare roestige ijzers zijn dus ook een zeer duidelijk teken van betonrot. Soms kan je de loszittende stukken beton er gewoon met je handen uithalen. Die barsten moeten zo snel mogelijk worden aangepakt om de veiligheid te blijven garanderen.

Waarom is het belangrijk betonrot te behandelen?

Zodra je betonrot herkent, haal er je beter een specialist van Durieux bij die zo snel mogelijk actie onderneemt. Doe je dit niet dan zal dit enkel verder escaleren waardoor er meer barsten en scheuren gaan ontstaan en je last kan krijgen van afschilferend beton. Omwille van betonrot kan ook de berekende draagkracht van bijvoorbeeld uw balkon dalen.

Het beton vangt dus minder gewicht op omdat het niet meer zijn oorspronkelijke omvang heeft. Het is ook plausibel dat stukken beton naar beneden vallen en zo passanten kwetsen of auto’s beschadigen. Het is dus zeer belangrijk voor zowel uw veiligheid als die van anderen om betonrot aan te pakken.

Hoe herken je betonrot in je vloer?

Je kan betonrot herkennen in je vloer door roodbruine donkere vlekken of aan barsten in het beton. Die barsten worden soms zo groot dat je de ijzers met het blote oog kan waarnemen. Zichtbare roestige ijzers zijn dus ook een duidelijk teken van betonrot. Soms kan je de loszittende stukken beton er gewoon met je handen uithalen. Die barsten moeten zo snel mogelijk worden aangepakt om de veiligheid te blijven garanderen.

Hoe pakt Durieux betonrot aan?

Betonrot kent heel wat oorzaken waarvoor elk een specifieke aanpak nodig is. We pakken niet alleen het vochtprobleem aan maar bieden u een totaalservice. Zo herstellen we ook de geleden schade: kapotte bakstenen, loskomend pleisterwerk,… ons gespecialiseerd team staat klaar om uw beton weer on point te brengen!

De eerste stap is het aangetaste beton reinigen tot op het metaal, we kappen dan alle losse delen rond het roest weg. Daarna brengen we een betonherstelmortel aan en sluiten het geheel af met het aanbrengen van een hydrofobatielaag ter bescherming van het oppervlak. Zo is op geen tijd uw beton zo goed als nieuw!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Balkonrenovatie

Een balkon renoveren is niet zo evident aangezien je hiervoor de nodige kennis aan de dag moet brengen. Ontbreek je deze én heb je daarnaast last van hoogtevrees? Dan is dit een onmogelijke missie om zelf uit te voeren. Met de juiste vakkennis en mensen weten we bij Dakwerken Durieux dit varkentje wel te wassen.

Meer info

Betonrot herstellen

Betonrot wordt best zo snel mogelijk hersteld, aangezien hierdoor het beton zijn stabiliteit verliest. Dit kan de veiligheid van in- en omwonenden in het gedrang brengen, gelukkig hebben we bij Homeprotec de expertise om dit snel en efficient op te lossen.

Meer info

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken