Renovatiepremie

Heb je plannen om je woning te renoveren? Daar komt natuurlijk heel wat bij kijken en de kosten kunnen snel oplopen. Gelukkig kan je in vele gevallen rekenen op de steun van Vlaanderen: sinds februari 2007 werd de Vlaamse renovatiepremie in het leven geroepen! Op vrijdag 21 december 2018 heeft de Vlaamse Regering definitief beslist een overkoepelende renovatiepremie in te voeren. De verbeteringspremie verdwijnt en gaat volledig op in de renovatiepremie.

Wat zijn de voorwaarden om een renovatiepremie van de Vlaamse overheid te bekomen?

Voor het ontvangen van een Vlaamse renovatiepremie moet je natuurlijk aan enkele voorwaarden voldoen. Je komt in aanmerking voor een renovatiepremie bij de renovatie van een bestaande woning, of het realiseren van een nieuwe woning door herbestemming (het verbouwen van een bestaand gebouw, bijvoorbeeld een bedrijfspand of schuur tot woning) of opsplitsing (verbouwen van een afgesplitst deel van een bestaande woning). Voor de renovatie van kamerwoningen of studentenwoonsten kan je geen Vlaamse renovatiepremie ontvangen.

De woning of het gebouw moet op de datum van de aanvraag minstens 30 jaar oud zijn, en moet in het Vlaams Gewest gelegen zijn.
Je kan zowel een premie aanvragen als bewoner van het pand of als verhuurder. Als verhuurder zal je als natuurlijk persoon in het bezit van het pand moeten zijn en dus niet als vennootschap. Als bewoner moet je dan weer binnen een bepaalde inkomstenklasse vallen. Voor een meer uitgebreid overzicht van de maximum inkomens verwijzen we je graag door naar wonenvlaanderen.be.
Voor verhuurders gelden deze voorwaarden qua inkomsten dus niet.

Als bewoner kan je enkel met succes een renovatiepremie aanvragen als je op datum van aanvraag geen andere woning in volle eigendom hebt, tenzij het gaat om een ongeschikte woning die door jou werd bewoond.
Zowel in het geval van bewoner als verhuurder kan je per woning maximaal 2 aanvragen indienen in een periode van 10 jaar en per categorie van werken kan slechts 1 keer in een periode van 10 jaar een premie worden aangevraagd.

Slot

Het is belangrijk indien je je premie wil aanvragen dat je een goed, gestructureerd overzicht bewaart van al je facturen en betalingen. We hopen je al een beetje op weg te hebben geholpen maar raden je zeker aan om de website van wonenvlaanderen.be te bekijken. Daar vind je naast uitgebreidere informatie ook de nodige documenten om je aanvraag in te dienen! Veel succes!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Dakrenovatie

Een dak renoveren, daar begin je niet zomaar aan…
Daarom staan we bij Dakwerken Durieux je graag met raad en daad bij vanaf de offerte tot aan de follow-up.
Eerst en vooral is het belangrijk dat je goed weet wat voor verschillende daken, dakbekleding, dakgoten, etc. bestaan.

Meer info

Gevelrenovatie

Je dak en gevel zouden te allen tijde in perfecte staat moeten zijn. Dit is enerzijds belangrijk voor je woon- en leefcomfort en anderzijds is een goed onderhouden woning een meerwaarde voor de verkoopprijs in geval je je woning op de markt wilt plaatsen.

Meer info

Onderhoud & Kleine Herstellingen

Je dak en gevel zouden te allen tijde in perfecte staat moeten zijn. Dit is enerzijds belangrijk voor je woon- en leefcomfort en anderzijds is een goed onderhouden woning een meerwaarde voor de verkoopprijs in geval je je woning op de markt wilt plaatsen.

Meer info

Asbest

Asbest is een natuurlijk product dat vroeger vaak werd gebruikt in daken. De vezels zijn bij inademing echter giftig. En dus dient de verwijdering van asbest met de nodige voorzichtigheid en expertise aangepakt te worden.

Meer info

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken