Gevelisolatie

Wist je dat je met gevelisolatie gemiddeld zo’n 30% op je energiefactuur bespaart? Naast je portemonnee heeft het isoleren van je gevel nog andere voordelen, die overlopen we hieronder even!

Wat zijn de voordelen van gevelisolatie?

Gevelisolatie brengt eigenlijk enkel voordelen met zich mee. De grootste hieronder is natuurlijk de energiebesparing. Bovendien kom je in aanmerking voor tal van premies voor het isoleren van je gevel, zowel via je netbeheerder als (overheids)instellingen. Deze prijsdrukking maakt het nog een pak interessanter!

Vind hier meer informatie over renovatiepremies.

Naast dit financiële aspect is het natuurlijk aangenaam om in de winter het lekker warm en in de zomer heerlijk fris te hebben. Ook de verworven luchtdichtheid binnenin je woning na isolatie zorgt voor minder stof- en tochtcirculatie. En ook op vlak van geluid zal je minder last hebben van (luidruchtige) buren dankzij het akoestische aspect van de isolatie. Kortom je wooncomfort gaat de hoogte in dankzij gevelisolatie!

Welke soorten gevelisolatie bestaan er?

Buitengevelisolatie

Isolatie aan je buitenmuur is een geschikte methode indien de spouwmuurisolatie niet het gewenste rendement oplevert of indien de andere isolatiemethodes onmogelijk zijn. Buitengevelisolatie is interessant in geval van beschadigde gevels omdat deze beschadigingen hiermee netjes gecamoufleerd worden en je een nieuw uitzicht voor je woning creëert.

Er zijn verschillende mogelijkheden in afwerkingslagen zoals crepi of sandwichpanelen. Buitengevelisolatie kan je als de beste vorm van gevelisolatie beschouwen maar dat kent ook zijn prijs.

Binnengevelisolatie

Stel dat bovenstaande opties niet mogelijk zijn, kan je nog steeds je gevel via de binnenkant isoleren. Ook hiervoor bestaan er verschillende materiaalsoorten en werkmethodes. Vaakvoorkomend zijn isolatieplaten in polystreen, gebruikt in combinatie met een voorzetwand.

Een nadeel aan binnengevelisolatie is uiteraard het onvermijdelijke ruimteverlies. Ook bestaat de kans op koudebruggen daar waar het isolatiemateriaal niet goed aansluit bij plafond, ramen of deuren.
Het is vooral inzetbaar als je het zicht van je buitengevel wilt bewaren.

Het bekleden van je gevel is een ideaal moment om te isoleren. En net zoals er verschillende soorten isolatie zijn, bestaan er ook enorm veel verschillende opties in gevelbekleding.

Ontdek hier alles over gevelbekleding.

Welke factoren bepalen de prijs van je gevelisolatie?

Bij het isoleren van je gevel speelt vooral het afwerkingsmateriaal en de manier van isoleren een belangrijke factor binnen de prijsbepaling. De prijs van isolatie kan, afhankelijk van opgenoemde factoren, gaan van 20 tot 250 euro per vierkante meter.

Het is dus heel variabel. Net zoals bij andere gevelrenovaties zal ook de oppervlakte van de te isoleren gevel en de moeilijkheidsgraad van de werken de prijs meebepalen. Vraag hier voor een concrete en gratis prijsbepaling!

Slot

Als je je gevel dan toch renoveert is het bijna zonde om het isoleren er niet onmiddellijk bij te pakken. De kostprijs is niet niets, maar verdien je op termijn zo terug door je verlaagde energiefactuur. Bovendien is het ook goed voor onze planeet. Je gevel isoleren tijdens je renovatie is zeker en vast het overwegen waard!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Gevelrenovatie

Echte schoonheid zit van binnen, maar een eerste indruk is natuurlijk snel gemaakt. Daarom is het belangrijk je gevel goed te onderhouden.

Meer info

Gevelbepleistering

Gevelbepleistering kan je zowel inzetten om je gevel af te werken als bij de renovatie indien een beschadigde gevel. Het is betaalbaar materiaal met verschillende soorten en afwerkmogelijkheden.

Meer info

Gevelbekleding

Je gevelbekleding bepaalt hoe je woning eruit zal zien. Afhankelijk van jouw smaak maar ook van de staat van je woning is er een uitgebreid gamma aan mogelijkheden.

Meer info

Schilderen Gevel

Een likje verf kan wonderen doen voor je gevel! Het geeft je woonst een nieuwe, frisse uitstraling zonder dat de kosten hiervoor de hoogte moeten ingaan.

Meer info

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken