Schade aan je dakgoten?

Dakgoten krijgen het vaak stevig te verduren. Regen, sneeuw, bladeren, wind, vuil, … Dit maakt het geen overbodige luxe om je dakgoten tijdig te laten nakijken en eventuele schade te herstellen. Doe je dat niet, dan heb je vroeg of laat te kampen met verstopte buizen of – erger nog – lekken en scheuren.

Zoals eerder aangehaald zijn er verschillende factoren die ervoor zorgen dat een dakgoot best regelmatig een onderhoud krijgt. Indien u dit onderhoud plant, doet u er goed aan om tijdens deze werkzaamheden ook onmiddellijk uw dakgoot te isoleren. Het belang van dakgootisolatie is dat er zo zoveel mogelijk koudebruggen weggenomen worden. Een koudebrug moet kosten wat het kost vermeden worden bij isolatie. Deze zorgen er namelijk voor dat de koude toch via deze kanalen naar binnendringt, wat er dus eigenlijk voor zorgt dat de hele dakisolatie voor niets is.

Dakgoten komen in diverse soorten materialen. Elk heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Een dakgoot in zink, kunststof of koper komt het meest voor. Maar ook de vraag naar een dakgoot in EPDM of rubber stijgt opmerkelijk snel. Toch is niet iedereen een even grote voorstander van rubber, zeker niet als basismateriaal voor een dakgoot. Hier vind je meer over de verschillende materialen voor dakgoten.

Kom je er niet uit welke materialen voor je dakgoot geschikt zijn? Leg je oor dan te luisteren bij dakwerkenspecialist Dakwerken Durieux. We staan u graag bij met raad en daad, vanaf de offerte tot aan de nazorg. Vraag gerust vrijblijvende ons advies en/of een offerte aan.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Herstellen dak

Of het nu gaat over enkele loszittende dakpannen of het verwijderen van asbest. Bij Durieux hebben we voor elke klus de juiste man en aanpak voor u klaarstaan. Ook tijdens een jaarlijks onderhoud wordt heel uw dak terug op punt gesteld.

Meer weten over het herstellen van je dak

Ontmossen van daken

Mos laat je best verwijderen want op termijn kan ze schade berokkenen aan je dak. We verwijderen mos op afspraak maar ook tijdens een jaarlijks onderhoud wordt dit mos verwijderd!

Meer weten over het herstellen van je dak

Onderhoud van gevels

Wil je dat je gevel en je muren (eventueel bij uitbreiding ook je dak en dakgoten) er altijd proper en verzorgd bij liggen? Contacteer ons dan voor een onderhoudscontract. Eenmaal per jaar komen we bij je langs om je gevels en muren te reinigen.

Meer weten over onderhoud van je gevel

Onderhoud en kleine herstellingen

Al langer dan 25 jaar is Groep Durieux dé kwaliteitsreferentie voor daken en gevels in de ruime regio rond Gent. Alles van nieuwbouw tot renovatie.

Meer weten over onderhoud en kleine herstellingen

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken