Ook voor gevelrenovaties ben je aan het juiste adres!

Echte schoonheid zit van binnen, maar een eerste indruk is natuurlijk snel gemaakt. Daarom is het belangrijk je gevel goed te onderhouden. Je gevel is het visitekaartje van je woonst als het ware en bovendien beschermt een degelijke gevel de rest van je woning tegen allerlei weersomstandigheden. Met een gevelrenovatie steek je je huis in een nieuw jasje en staat alles weer in orde ter optimale bescherming! Een nieuwe gevel van Durieux Dak- en Gevelrenovatie, dat is liefde op het eerste zicht!

Hoe kan ik het best mijn gevel reinigen?

…Maar ook een grondige gevelreiniging kan al veel betekenen voor je woonst! We overlopen hier even de verschillende manieren waarmee je je gevel kan kuisen.

Zandstralen

Zandstralen is een aangewezen techniek indien het gaat om een zwaar vervuilde buitenmuur (bijvoorbeeld bij het verwijderen van graffiti). Bij zandstralen wordt er grit of olivinezand gemengd met water, vervolgens wordt deze mengeling aan hoge druk tegen de buitenmuur gespoten. De korrels schuren het vuil van de gevel af en zo ziet deze er weer gloednieuw uit…

Let wel op! Zandstralen is zeker niet geschikt voor eender welke soort muur. Ze wordt enkel toegepast op gevels die opgebouwd zijn uit weinig poreuze materialen, anders is de kans op schade groot en dat wil je juist vermijden bij een gevelreiniging.

Je kiest dus bij het zandstralen best voor een specialist om het uit te voeren. Deze kan correct inschatten of de staat van de muur het zandstralen zal aankunnen.
Indien dit niet het geval is valt er nevelstralen te overwegen, dit is een mildere reinigingsaanpak die minder van je gevel zal vragen.

Nevelstralen


Bij nevelstralen wordt er een mengeling van zand en water op de buitenmuur gespoten. Je zou het kunnen omschrijven als een zachtere versie van bovenstaand zandstralen. Dit valt te wijten aan de veel lagere druk die gebruikt wordt bij het bestralen.

Hierdoor is nevelstralen inzetbaar op zowat elk type gevel. In tegenstelling tot het zandstralen is het mildere nevelstralen wel enkel gebruikelijk bij het verwijderen van matige tot middelzware vervuiling waaronder mossen en verf. Doordat de buitenmuur hier ook niet te zwaar belast wordt door de druk van het water is er zo goed als geen kans op schade (indien de muur in degelijke staat is, uiteraard). Bovendien kan zowel de druk als grootte van de straalkorrels nauwkeurig aangepast worden, dit zorgt voor een zeer preciese gevelreiniging. Nevelstralen is inzetbaar op vele soorten ondergronden.

Een ander voordeel is dat het milieuvriendelijke aspect aangezien er bij dit type bestraling geen chemische producten gebruikt worden.

Stoomreinigen

Wanneer een gevel gereinigd wordt met stoom, bevochtigt men eerst de muur van onder naar boven en spuit men vervolgens verzadigde stoom aan hoge temperaturen (tot 160°C!) met een stroomgenerator op de gevel. Hierna wordt er nogmaals met water overgegaan.

Reinigen met stoom is voornamelijk geschikt in geval van lichte vervuiling bij gevels die regelmatig eens onder handen worden genomen en waarbij het vuil niet te diep aangehecht is. Toch is het stoomreinigen niet geschikt voor elke gevelsoort! Zo mogen ze niet toegepast worden op oudere geveloppervlakken aangezien die niet goed bestand zijn tegen de hoge temperatuurverschillen.

Stoomreinigen is relatief goedkoop en zeker niet slecht voor het milieu, aangezien er enkel wordt gewerkt met stoom die onder hoge temperatuur tegen de muur wordt geblazen.

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is ook een optie om je buitenmuur proper te krijgen. Hierbij wordt het reinigingsproduct beneveld over de desbetreffende gevel, men laat het inwerken (5-30min) en tenslotte wordt het afgespoeld met water en kan er eventueel resterend vuil verwijderd worden.

Het is een zeer effectieve manier om een gevel in korte tijd op te frissen.
Chemisch reinigen is niet geschikt voor elke gevel aangezien er vlekken of schade kan ontstaan, productkennis is dus zeer belangrijk hierbij. Chemisch reinigen laat je sowieso beter over aan een specialist met vakkenis.

De keuze voor het chemische product zal afhangen van de steensoort en de intensiteit & type van de vervuiling. Het product kan zowel met een borstel als met een vernevelaar worden aangebracht.

Er bestaan kortweg twee categorieën in de te gebruiken chemische middelen: de basische (bij niet-poreuse ondergronden) en de zure (bij zware vervuiling). Er zijn gelukkig ook milieuvriendelijke, biologische varianten te verkrijgen. Deze werken op bacteriën of enzymen en zijn minder agressief dan de chemische varianten maar hebben vaak wel een langere intrekkingstijd nodig aangezien ze ook minder effectief zijn.

Wervel stralen

Wervel stralen is een manier van gevelreiniging waarbij om schade aan de ondergrond te vermijden, er in een draaiende beweging gewerkt wordt. Het straalmiddel maakt geen rechte inslag op de gevel, maar meer een schrapende beweging, waardoor deze minder impact moet weerstaan.

Waarom kiezen voor gevelbepleistering?

Gevelbepleistering is een betaalbare manier om je gevel af te werken of te renoveren. Het is bovendien een perfect moment om je buitenmuur te isoleren, met een mooie afwerkingslaag uit pleister.

Ontdek hier alles over gevelbepleistering.

Wat zijn nog andere mogelijkheden voor gevelbekleding?

Er zijn uiteraard nog andere opties voor je gevel te bekleden. Het aanbod aan materialen voor gevelbekleding is groot en de kwaliteit ervan stijgt voortdurend vanwege technische innovaties.

Ontdek hier alles over gevelbekleding.

Wat zijn de mogelijkheden om de gevel (beter) te isoleren?

Een gevelrenovatie is het ideale moment om je isolatie te bekijken. Dit kan voordelig zijn voor je energierekening. Er bestaan verschillende technieken en je kan zowel langs binnen als buiten isoleren.

Ontdek hier alles over gevelisolatie.

Heb je beslist om je gevel te laten schilderen?

Met het aanbrengen van een nieuwe verflaag kan je je gevel er weer zo goed als nieuw laten uitzien. Voor een buitenmuur te schilderen bereid je je best goed voor, het is ook een erg precies werkje waarvoor je best een specialist inschakelt.

Ontdek hier alles over het schilderen van je gevel.

Welke factoren bepalen de prijs van je gevelrenovatie?

Bij een gevelrenovatie zal de prijs afhangen van verschillende factoren zoals de bereikbaarheid van de woning, de totale oppervlakte van de gevel, gebruikte materialen en de moeilijkheidsgraad en duur van de werken. Voor een concrete prijsbepaling kan je bij Dakwerken Durieux gratis een offerte aanvragen.

Slot

Een gevelrenovatie houdt vanalles in, van voorbereiding tot uitvoering en opvolging: Dakwerken Durieux staat je graag in dit hele proces bij. Overweeg je je gevel te renoveren? Vraag dan gerust hier een vrijblijvende gratis offerte aan, ons team van experts staat voor je klaar van A tot Z!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Gevelbepleistering

Gevelbepleistering kan je zowel inzetten om je gevel af te werken als bij de renovatie indien een beschadigde gevel. Het is betaalbaar materiaal met verschillende soorten en afwerkmogelijkheden.

Meer info

Gevelbekleding

Je gevelbekleding bepaalt hoe je woning eruit zal zien. Afhankelijk van jouw smaak maar ook van de staat van je woning is er een uitgebreid gamma aan mogelijkheden.

Meer info

Gevelisolatie

Wist je dat je met gevelisolatie gemiddeld zo’n 30% op je energiefactuur bespaart?

Meer info

Schilderen Gevel

Een likje verf kan wonderen doen voor je gevel! Het geeft je woonst een nieuwe, frisse uitstraling zonder dat de kosten hiervoor de hoogte moeten ingaan.

Meer info

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken