Ook voor balkonrenovatie
kan je bij Dakwerken Durieux terecht!

Ben je een syndicus, (mede)eigenaar van een appartementsblok of is het balkon van jouw woonst aan vernieuwing toe? Dakwerken Durieux neemt dit omvangrijk werk met plezier van je over. Met de nodige know-how én de nieuwste technieken en materialen, maken wij van je balkon weer het mooiste plekje in de zon!

Hoe gaan we te werk bij balkonrenovatie?

Een balkon renoveren is niet evident aangezien je hiervoor de nodige kennis aan de dag moet brengen. Ontbreek je deze én heb je daarnaast last van hoogtevrees? Dan is dit een onmogelijke missie om zelf uit te voeren. Met de juiste vakkennis en mensen weten we bij Dakwerken Durieux dit varkentje wel te wassen. We gaan als volgt te werk:

Stap 1: Voorbereiden

Als eerste zorgen we ervoor dat onze vakmannen en -vrouwen veilig te werk kunnen gaan. We bouwen een stelling rond het gebouw en zorgen op deze manier dat ook de omgeving geen schade kan oplopen. Vervolgens worden de balustrades aan de balkons verwijderd zodat er precies en efficïent tewerk gegaan kan worden.

Stap 2: Strippen

Eens de veiligheid gegarandeerd is, start het echte werk. Als eerste worden de dekstenen of tegels verwijderd zodat we een vrij werkveld bekomen. Eens dit werk van de baan is, kappen we het beschadigde beton weg tot er enkel een gezond raamwerk overblijft waarop verder gebouwd kan worden.

Stap 3: Herstellen

Als het beschadigde beton weggeruimd is, ontfermen we ons over het metaal. De wapening wordt behandeld met een specifieke primer zodat het roestproces volledig tot het verleden behoort.

Stap 4: Heropbouwen

Vervolgens is het tijd om het balkon weer te heropbouwen! Hiervoor plaatsen we een bekisting zodat de spuitmortel zorgvuldig aangebracht kan worden. Wanneer deze droog is, mag de bekisting verwijderd worden en start het uitplamuren.

Stap 5: Afwerken

Tenslotte is het tijd voor de afwerking. In deze laatste fase brengen we een coatinglaag aan
zodanig het balkon terug waterdicht is én blijft. Daarop volgt een laag verf en het plaatsen van (nieuwe) tegels. Om te eindigen plaatsen we de ballustrade terug. Ziezo, klus geklaard!

Certificaat BCCA Betonherstellingen

Wij zijn gecertificeerd door BCCA (Belgian Construction Certification Association) voor de correcte implementatie van uitvoeringsprocessen in het activiteitsdomein “herstelling van gecarbonateerd beton”. Ons Procescertificaat Betonherstellingen vind je hier terug.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Betonrot herkennen

Betonrot treedt op wanneer water en zuurstof reageren met het wapeningsstaal binnen in (minderwaardig) beton. Het staal gaat corroderen en het beton verliest zijn stabiliteit. Zie je door barsten heen verroeste ijzers zitten? Wees er dan op tijd bij want de gevolgen kunnen aanzienlijk zijn!

Ontdek hier de tekenen van betonrot

Betonrot herstellen

Betonrot wordt best zo snel mogelijk aangepakt, aangezien het de draagkracht en stabiliteit van het beton aantast. Mogelijke gevolgen, zoals afbrokkelende stukken, kunnen de veiligheid van in- en omwonenden in het gedrang brengen. Het is dus van uiterst belang om snel in te grijpen.

Ontdek hier hoe wij betonrot aanpakken

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken