Last van mos op je dak?

Mossen gedijen het best op vochtige plaatsen. Wat je dak vaak een geliefkoosde plaats maakt. Dit doet het dak echter niet ten goede en kan op lange termijn tot schade leiden. Daarom laat je het mos best verwijderen zodat je woning opnieuw de uitstraling krijgt die ze verdient.

Schade door mos op je dak

Mos op je dak is eigenlijk voor niets goed. Het is niet enkel esthetisch geen mooi zicht, maar daarnaast zorgt het ook voor schade aan je dak. Zo kan de dakgoot sneller verstopt raken door loskomende pollen van samengeklitte mossen. Daarbovenop kunnen de mossen, in de zwaarste gevallen, vocht naar binnen zuigen waarmee ze op lange termijn grote schade aan je woning kunnen berokkenen.

Vroeger ontmoste iedereen zijn eigen dak. Tegenwoordig kan dat helaas niet meer omdat er in veel daken die dateren van voor 1990 – en dat zijn er veel – asbest zit. Asbest is zeer kankerverwekkend. Als je zelf je dak zou ontmossen en je dus je dak zal moeten afspuiten met een hogedrukreiniger, dan komen er vezels los, samen met het asbeststof dat erin zit. Dit is allesbehalve gezond. Het stof spuit naar alle kanten, valt naar beneden, komt in de riool of in de tuin terecht… Dit is dus omwille van gezondheidsredenen ten strengste verboden! Wees verstandig en laat het dus over aan een specialist.

Hoe wordt een dak ontmost?

Om te beginnen spuit je je dak in met een mosdoder, om dit vervolgens af te spuiten onder hoge druk. Let erop dat je spuit van beneden tot boven, tegen de structuur van de dakpannen in. Spuit je in de verkeerde richting, dan loopt het mosdodende product er gewoon af en verlies je veel van dit goedje. Doe je het op de correcte manier, van beneden naar boven dus, dan kan je alles mooi openstrijken. Pas dan spuit je alles af met een hogedrukspuit. Soms zet je er ook nog een coating op, een beschermend product dat alles op zijn plaats houdt. Lees zeker eens onze blog over het ontmossen van daken!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

We raden je dus nogmaals ten sterkste af om je dak zelf te ontmossen. Niet alleen omdat het een gevaarlijk werkje is door de hoogte waarop je moet werken, maar ook en vooral omdat er in heel veel daken asbest zit. Daar op een oneigenlijke manier mee omgaan vormt een groot gezondheidsrisico. Doe dus altijd een beroep op een deskundige mosverwijderaar. Bij Dakwerken Durieux ben je aan het juiste adres!
We zorgen voor een grondige en professionele verwijdering van mos op afspraak maar ook tijdens een jaarlijks onderhoud wordt dit mos verwijderd! Wil je graag meer weten over ons onderhoudscontract? Neem gerust contact met ons op of vraag gratis een offerte aan!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Herstellen dak

Of het nu gaat over enkele loszittende dakpannen of het verwijderen van asbest. Bij Durieux hebben we voor elke klus de juiste man en aanpak voor u klaarstaan. Ook tijdens een jaarlijks onderhoud wordt heel uw dak terug op punt gesteld.

Meer weten over het herstellen van je dak

Herstellen van dakgoten

Dakgoten en afvoerbuizen krijgen het stevig te verduren. Daarom is het belangrijk om je dakgoten tijdig te laten nakijken en eventuele schade te herstellen. Doe je dat niet, dan heb je vroeg of laat te kampen met verstopte buizen of – erger nog – lekken en scheuren.

Meer weten over het herstellen van je dakgoten

Onderhoud van gevels

Wil je dat je gevel en je muren (eventueel bij uitbreiding ook je dak en dakgoten) er altijd proper en verzorgd bij liggen? Contacteer ons dan voor een onderhoudscontract. Eenmaal per jaar komen we bij je langs om je gevels en muren te reinigen.

Meer weten over onderhoud van je gevel

Onderhoud en kleine herstellingen

Al langer dan 25 jaar is Groep Durieux dé kwaliteitsreferentie voor daken en gevels in de ruime regio rond Gent. Alles van nieuwbouw tot renovatie.

Meer weten over onderhoud en kleine herstellingen

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken