Isoleren van dakgoten? Dat slaat Durieux dak- en gevelrenovatie niet over

Gepubliceerd: 07-01-2019

Weet je wat van het allergrootste belang is bij het isoleren? Ook bij daken en gevels? Dat je koudebruggen zoveel mogelijk vermijdt. Isoleren moet erop gericht zijn alle mogelijke koudebruggen uit te schakelen. Want hoe goed je je dak, je gevel, je kelder of je muren ook isoleert. Zodra er een koudebrug is, komt de kou daarlangs binnen. En dan heb je voor niets geïsoleerd. Dat is meteen de reden waarom Durieux dak- en gevelrenovatie naast het dak ook de dakgoten isoleert. Durieux dak- en gevelrenovatie is daarmee een van de weinige die deze nochtans noodzakelijke service – het isoleren van dakgoten – aanbiedt.

Waarom koudebruggen vermijden bij het isoleren?

Dat is nogal wiedes. Een koudebrug is altijd een plaats waar de isolatiemantel wordt onderbroken, en dus een zwakke schakel in de warmte-isolatie. En zwakke schakels moet je vermijden. Typische plaatsen waar koudebruggen voorkomen zijn dorpels, balkons, plekken waar de spouwmuur op de fundering staat, waar de binnenmuur of vloerplaat de buitenmuur raakt, en de dakgoten. Daar is de muur veel kouder dan op de goed geïsoleerde plekken. Koudebruggen kunnen een groot deel van je isolatie-inspanningen teniet doen. Zo kunnen ze het warmteverlies in je woning doen stijgen met 20 procent! Bovendien werken ze condensatie en schimmelvorming in de hand. Moraal van het verhaal? Vermijd koudebruggen.

Isoleren van dakgoten als onderdeel van dakrenovatie

Durieux dak- en gevelrenovatie voert eerst een isolatiescan uit van je gevel, dak en dakgoot. Wijst die scan uit dat je dak moet worden geïsoleerd, dan isoleren we je dak en tegelijk ook je dakgoot. We zorgen ervoor dat al het isolatiemateriaal goed en correct wordt aangebracht, zeker op plaatsen die het risico lopen koudebruggen te zijn. Durieux dak- en gevelrenovatie zorgt er met andere woorden voor dat alle onderdelen die al dan niet rechtstreeks met de buitenlucht in contact komen – en daar horen dakgoten bij – goed geïsoleerd zijn. Want als de dakgoot niet wordt geïsoleerd, dan wordt de volledige oppervlakte aan de soms heel koude buitentemperatuur blootgesteld. En weet je wat er gebeurt als die koude dakgoot in contact komt met de warme en vochtige binnenlucht? Dan ontstaat condensatie, en later schimmels. Soms is de hoeveelheid condens zelfs zo groot dat je gaat denken dat je goot lek is.

Isoleren van dakgoten? Extra uniek aanbod van Durieux dak- en gevelrenovatie

Ons team zorgt er als een van de weinigen voor dat niet alleen je dak correct geïsoleerd wordt, maar ook je dakgoot. Dat er nergens openingen en kieren zijn waarlangs de koude buitenlucht kan binnenkomen. Je krijgt dus een dakisolatie die naam waardig.

Wil je je dak isoleren?

Wil je meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op! Dat kan ook per mail. We antwoorden graag, binnen de 24 uur zit onze offerte in je bus!

 

© C’bon