De eerste stap in BENOveren: dakisolatie natuurlijk!

Gepubliceerd: 22-12-2018

Renoveren is niet voldoende. Alleen wie BENOveert is goed bezig. BENOveren doe je om verschillende redenen. Wat dacht je van een lagere energiefactuur, meer comfort, een gezonder binnenklimaat … ? Het extra goede nieuws hierbij is dat de overheid mee betaalt, zeker als je je dak renoveert en isoleert. Onze goede raad, helemaal gratis voor jou? Maak van dakisolatie eerste stap in BENOveren. Dat is alvast een goede zet, maar daar stopt het uiteraard niet mee. Als je enkel je dak isoleert, maar je gevels en ramen niet, ben je eraan voor de moeite. Je begint het best van de bovenverdieping van je woning en gaat zo naar beneden. Het ultieme doel is dat je uiteindelijk alles hebt aangepakt. Je kan de BENOveringswerken gelijktijdig doen, maar ook stap na stap. Eerst het dak, daarna de buitenmuren en het schrijnwerk, vervolgens de vloer, en dan de technieken zoals verwarming en sanitair, warm water, ventilatie, verlichting en elektriciteit.

Wat is BENOveren?

BENOveren komt in het kort neer op energiezuinig renoveren. Alle woningen moeten in 2025 een BEN-label hebben en daartoe moet je een bepaald E- en S-peil behalen. Het S-peil bepaalt hoeveel energie de woning nodig heeft om de temperatuur op peil te houden. Het E-peil geeft de energiezuinigheid van je woning weer. Bij dit laatste komen isolatie van dak én isolatie van gevel kijken.

Dakisolatie eerste stap in BENOveren

Als je BENOveert begin je inderdaad het best met het isoleren van je dak. Doe je dat niet, dan blijft je dak de grootste verliespost. Dan vliegt je warmte, energie én geld gewoon de wijde wereld in. Wist je dat je twee keer meer warmte verliest door een niet-geïsoleerd dak dan door niet-geïsoleerde buitenmuren? Een hellend dak isoleren kan aan de binnenkant (= koud dak) of aan de buitenkant (= warm dak). Voor het verschil tussen beide en waar je het best voor kiest kunnen we kort zijn: kies in de mate van het mogelijke voor een warm dak.

Waarom BENOveren?

Waarom BENOveren? Omdat je bewoonkost meteen een pak lager wordt én je bovendien profiteert van veel premies van de overheid. Waar wacht je nog op? Doe aan BENOveren en isoleer je woning in stappen. Kies voor dakisolatie als eerste stap in BENOveren, vervolgens isoleer je de spouwmuren en de vloer, en dan eindig je bij energiezuinige technieken. Dakwerken Durieux helpt je graag bij het renoveren en isoleren van je daken buitenmurenNeem gerust contact met ons op voor verdere vragen.

 

© C’bon