Onze warmtebeeldcamera analyseert je dak en gevel op warmteverlies

We gebruiken een warmtebeeldcamera om dak en gevel te analyseren | Durieux dak- en gevelwerken Gepubliceerd: 07-02-2019

Het jaar 2020 komt steeds dichterbij. Nog amper één jaartje en de isolatienorm 2020 treedt in voege. Die norm schrijft voor dat alle daken van (huur)woningen die werden aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006, in 2020 voldoende geïsoleerd moeten zijn. Ben je eigenaar van een dergelijke woning, dan verplicht de Belgische overheid je om je dak te isoleren. Het maakt niet uit of je nu beschikt over een studio, eengezinswoning of appartement. Je zorgt er maar beter voor dat je dak in 2020 voldoende geïsoleerd is. Doe je dat niet, dan loop je het risico tegen de lamp te lopen én een torenhoge boete te moeten betalen. Durieux dak- en gevelwerken gebruikt een warmtebeeldcamera om dak en gevel te analyseren op warmteverlies. Misschien een idee om die camera ook op jouw woning los te laten?

Warmtebeeldcamera om dak en gevel te analyseren

Je vraagt je af hoe een warmtebeeldcamera werkt? Dat instrument analyseert je dak en gevel op energie- en warmteverlies. De camera doet dat uiterst efficiënt en biedt je na de analyse een diagnose aan van de energiestaat van je woning. Zo’n camera toont aan op welke plekken in je woning er sprake is van warmteverlies. Stel dat de camera duidelijk maakt dat de warmte vooral door je dak en gevel naar buiten vliegt, dan lijkt het ons een goed idee om even te kijken hoe je die plekken het best kunt isoleren.

Je krijgt een totaalbeeld van je dak

Met een warmtebeeldcamera slaagt het team van Durieux dak- en gevelwerken erin om alle warmteverliesposten van je woning op te sporen. Noem het gerust een echte warmtescan. De camera spoort die plekken op die niet of gebrekkig geïsoleerd zijn, de koudebruggen dus waar energie verloren gaat, en verzamelt alles in één totaalbeeld. Je krijgt niet alleen alle plekken te zien waar de warmte gewoon naar buiten vliegt, maar ook alle vochtplekken. Blijkt het dak en de gevel dringend toe aan isolatie, dan komt Durieux dak- en gevelwerken je graag te hulp met een unieke aanpak: we isoleren niet alleen je dak maar ook je dakgoten. Die extra isolatie is nodig om een volledig damp- en luchtdicht dak te krijgen zonder ook maar één koudebrug. Blijkt dat er vooral vochtproblemen aan de bron van warmteverlies liggen, dan kan je een beroep doen op ons zusterbedrijf Homeprotec.

Wat als je dak niet voldoet aan de isolatienorm in 2020?

Ben je eigenaar van een woning – het maakt niet uit of je nu zelf in die woning woont of dat je die verhuurt – en je voert de nodige isolatiewerken niet uit? Dan hangen je strafpunten boven het hoofd bij een eventuele controle. Verzamel je te veel strafpunten dan kan het gebeuren dat de overheid je woning ongeschikt verklaart. En dan zal je, boven op een zware boete, alsnog het dak van je woning moeten laten isoleren voordat je die weer kunt verhuren.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over onze warmtebeeldcamera om dak en gevel te analyseren? Kom dan even langs bij de professionals van Durieux dak- en gevelwerken. Onze renovatiespecialisten staan klaar met gratis advies.

 

© C’bon