Hoe gevelisolatie zorgt voor een meerwaarde op je woning

Gepubliceerd: 17-04-2018

Je hebt veel centen betaald voor je woning. Op zich is dat niet zo erg, want zoals je weet is een eigen woning de beste investering. Zeker als je een meerwaarde op die woning realiseert. Onze tip? Investeer in het isoleren van je gevel. Waarom je gevel isoleren? Omdat gevelisolatie je woning een enorme meerwaarde oplevert, en dat op diverse vlakken.

Waarom je gevel isoleren? Omdat het energie bespaart

Een geïsoleerde gevel werkt inderdaad energiebesparend, je stookkosten gaan naar beneden en je krijgt geen condens. We leggen het even voor je uit. Stel dat je gevel niet geïsoleerd is. Binnen stook je het heerlijk warm, buiten is het bar koud. De koude van buiten wil naar binnen en de warmte van binnen wil naar buiten. Tussen ons gezegd? Je zou ervan verschieten als je wist hoe vlug de warmte buitengaat en de koude binnenkomt. Warm en koud botsen tegen elkaar aan, de twee fronten beginnen te vechten en er ontstaat condens, damp en vocht dus.

Wat is condens?

Condens is heel gemakkelijk te beschrijven aan de hand van een voorbeeld. Denk aan de uitlaatpijp van je badkamer. Op de plek waar de warme lucht naar buiten komt, verschijnt er een wolk van damp. Dat is condens. We keren even terug naar het voorbeeld van je niet-geïsoleerde gevel. Binnen in de woning ontstaat er, door het botsen van een koude- en warmtefront, condens op je muren. Als er kasten voorstaan, kan de muur niet drogen. Uiteindelijk krijg je schimmels. Het hele zootje is trouwens ook niet gezond voor de longen. Nog een voordeel van gevelisolatie nodig? Een mooi afgewerkte gevelisolatie oogt , tja, een pak mooier. En ook dat verhoogt de waarde van je woning. Je realiseert een duidelijke méérwaarde.

Gevelisolatie schakelt de koudebruggen uit

Waarom je gevel isoleren? Omdat je via die gevelisolatie de koudebruggen uitschakelt, en ook dat is beter voor de duurzaamheid van je woning. Als je erin slaagt de condens tot een minimum te beperken of zelfs uit te schakelen, dan wordt je plakwerk niet aangetast en blijft je woning ook van binnen heel wat langer in optimale conditie.

Vragen? Neem gerust contact op met het team van Dakwerken Durieux.

 

© C’bon