Nieuwe premie voor isoleren en verwijderen van asbest

Gepubliceerd: 22-12-2020

Vanaf 1 januari komen er nieuwe premies voor het verwijderen van asbest. De Vlaamse regering maakt een recordbedrag van 124 miljoen euro vrij voor de komende twee jaar. Asbest is een schadelijke en kankerverwekkende stof die vroeger vaak werd gebruikt in bouwmaterialen en nog steeds in vele huizen in Vlaanderen aanwezig is.

Het grootste deel, 84 miljoen van de 124 miljoen euro, gaat naar een extra premie van 8 euro per vierkante meter voor wie zijn gevel of dak isoleert en tegelijk ook de asbestleien, het asbesthoudend onderdak of de asbesthoudende gevelbekleding laat verwijderen.
De overige 40 miljoen gaat naar asbestverwijdering in scholen en zorginstellingen. Ook lokale besturen kunnen op de premie beroep doen voor asbestverwijdering en -ophaling aan huis.

De premie voor het verwijderen van asbest komt bovenop de reeds bestaande premie voor isolatie. Om in aanmerking te komen voor de extra premie i.v.m. het verwijderen van asbest is het van belang dat de werkzaamheden worden uitgevoerd door een professionele aannemer.

Op Premiezoeker vind je een handig overzicht van alle subsidies, premies en fiscale voordelen voor wie in Vlaanderen een woning verbouwt.
Voor het aanvragen van een premie moet je dan weer bij Fluvius zijn.

Doe je beroep op de diensten van Durieux Dak- en Gevelrenovatie en wil je graag nog wat extra info? We staan je graag bij met raad en daad!