Een lekkende dakgoot: herstellen of vervangen?

Lekkende dakgoot herstellen of vervangen? Hangt af van de leeftijd. Gepubliceerd: 17-07-2018

Je dakgoot is aan het lekken en je vraagt je af wat je er het best mee doet. Moet je de lekkende dakgoot herstellen of vervangen? Als de materialen recent zijn, als het dus om een recente dakgoot gaat, dan kies je het best voor een herstelling of reparatie. In andere gevallen zal het herstelwerk te aanzienlijk worden, tot zelfs onmogelijk, en dan vervang je de dakgoot het best.

Wanneer een lekkende dakgoot herstellen of vervangen?

Je kan je dakgoot herstellen als de materialen recent zijn, als je dakgoot met andere woorden bestaat uit zink. Recent wil zeggen dat je dakgoot niet ouder mag zijn dan 15 jaar. Heb je een lek in de vorm van een klein gaatje in je zinken dakgoot, dan brand je gewoon een lapje roofing, en het lek is gedicht. Is de zink ouder, dan wordt het al iets moeilijker. Hoe ouder de zink, hoe dunner hij is en hoe moeilijker het wordt om er een lapje roofing op te branden. Want je brandt heel gemakkelijk een gat in dunnere zink.

Vervangen doe je als de dakgoot oud of al hersteld is

Werd je zinken dakgoot vroeger al hersteld, en zie je hier en daar laagjes roofing zitten? Dan doe je er beter aan je volledige dakgoot te verwijderen en een nieuwe zinken dakgoot te plaatsen. Je kan uiteraard niet alles met roofing blijven herstellen. Als je in een rijwoning in de stad woont, dan is het meest ideale scenario – tegelijk ook de makkelijkste en meest efficiënte manier van werken – als ook de buren en hun buren hun dakgoot vernieuwen. Maar dat gebeurt natuurlijk niet altijd. Soms vinden de buren het niet nodig hun dakgoot te vervangen. En als ze het wel nodig vinden, hebben ze er soms het geld niet voor. Het zijn vooral de aansluitingspunten tussen de dakgoten die moeilijkheden veroorzaken. Omdat je zink moeilijk kan solderen, moet je voor deze aansluitingspunten een speciale oplossing uitwerken. Een dakwerkenspecialist als Dakwerken Durieux doet het als volgt. We laten de nieuwe zinken dakgoot een beetje verder komen dan eindelijk moet, en zetten er voor alle zekerheid nog een extra laag roofing op. Zo zijn we er zeker van dat alles 100% waterdicht is afgesloten.

Kunnen we je helpen?

Neem gerust contact met ons op. Dat kan via de website, maar ook via e-mail of telefoon: 09 227 25 27.

 

© C’bon