Kies de juiste gevelbekleding

Kies de juiste gevelbekleding Gepubliceerd: 21-02-2019

Kies de juiste gevelbekleding, want die is enorm belangrijk. In de eerste plaats is je gevel het eerste is wat mensen te zien krijgen. Je gevel bepaalt de uitstraling van je woning. Maar hoe stijlvol je woning eruitziet is uiteraard niet het enige van belang. Even belangrijk zijn het onderhoud, de isolatiemogelijkheden, de prijs én de hoge mate van bescherming tegen allerhande vochtproblemen. Bij Durieux dak- en gevelwerken kan je terecht voor verschillende soorten gevelbekleding. We geven je hieronder een kort overzicht van ons aanbod.

Kies de juiste gevelbekleding uit ons innovatief aanbod

Het team van Durieux dak- en gevelwerken staat nooit stil. De wereld blijft maar draaien en alles evolueert mee, ook de manier waarop gevels bekleed worden. Hieronder vind je een aantal nieuwe trends in gevelbekleding. Aan jou om de juiste te kiezen.

·         Trespaplaten

Trespaplaten bestaan uit twee toplagen in kunststof met daartussen een laag van geperste houtvezels. Deze platen creëren unieke effecten en geven je woning een prachtige uitstraling. Door de combinatie van geperst hout en hars zijn ze nagenoeg onbreekbaar. Omdat vuil er geen grip op heeft, zijn ze bestand tegen vandalisme en graffiti. De buitenste laag is bovendien 100% bestand tegen vocht, grote temperatuurverschillen en uv-stralen, en daarom zijn trespaplaten ook heel duurzaam. Je kan ze kopen in een groot aantal kleuren, inclusief metallic en houtkleur. Zelfs een steenachtig uiterlijk is mogelijk. De keuze is reuze, Trespa biedt voor elk wat wils.

·         Sandwichpanelen

Sandwichpanelen zijn zeer populair als isolerende gevelbekleding bij industriegebouwen, kantoren en woningen. Het isolatiemateriaal bevindt zich tussen twee metalen buitenplaten die nergens met elkaar in verbinding staan. En dat is handig, want op die manier ontstaan er geen koudebruggen. De isolatiewaarde van sandwichpanelen ligt dus hoog. Je kan ze trouwens ook op een dak gebruiken.

·         Ecopanelen

Ecopanelen zijn de beste koop voor mensen die op zoek zijn naar een goede en betaalbare gevelbekleding. Deze panelen zijn goedkoper dan sandwichpanelen omdat hun buitenplaat iets dunner is. Toch isoleren ze even goed, besparen ze op energie en onderhoud, stoten ze water af en zijn ze uv-bestendig. Ecopanelen kan je vooral gebruiken voor agrarische toepassingen, het bekleden van loodsen, schuren of hallen, carport, fietsenberging of tuinhuis.

Kies de juiste gevelbekleding met of zonder isolatie

Alle gevelbekleding komt er met of zonder isolatie. Maar we geven toch het advies om te kiezen voor gevelbekleding mét isolatie. Je profiteert op twee manieren, met een lagere energiefactuur én de isolatiepremie. Laat Durieux dak- en gevelwerken je helpen, want gevels perfect bekleden is onze corebusiness. Dat is iets wat wij dagelijks realiseren, en dus ook goed doen. We zetten alvast de grote middelen in op het vlak van service. Neem vlug contact met ons op.

 

© C’bon