Je dakgoot bekleden kan met deze materialen

Je dakgoot bekleden kan met veel materialen Gepubliceerd: 01-08-2018

Er bestaan tal van materialen die je dakgoot bekleden. Elk van die materialen heeft zijn voor- en nadelen, én ook het prijskaartje is verschillend. We geven je hieronder een overzicht van de verschillende soorten dakgoten, van goedkoop over duurder naar duurst. Aan jullie om de juiste keuze te maken. Ga je voor kwaliteit of voor prijs? Vergeet niet: ook hier is goedkoop duurkoop. Wat in aankoop goedkoper blijkt te zijn, kan toch een pak duurder uitvallen later. Laat je zeker goed informeren door een dakspecialist, en ga zeker niet over één nacht ijs bij je beslissing.

Je kan je dakgoot bekleden met pvc, staal, zink en aluminium

  • PVC dakgoten zijn de goedkoopste optie. Je kan ze eenvoudig zelf plaatsen, maar houd er rekening mee dat ze kunnen uitzetten door schommelingen in temperatuur.
  • Stalen dakgoten zijn iets duurder en duurzamer. Ook deze dakgoten kan je eenvoudig zelf te plaatsen. Ze zien eruit als een zinken dakgoot, maar hebben het gebruiksgemak van pvc. Ze zijn niet onderhevig aan roest omdat ze worden verzinkt of gegalvaniseerd.
  • Zinken dakgoten zijn heel duurzaam, gemakkelijk te repareren maar moeilijker om zelf te plaatsen. Zink is gevoelig voor zure regen en kan roesten wanneer het in aanraking komt met twee verschillende materialen.
  • Aluminium dakgoten zijn duurzaam en naadloos. Doordat ze met polyester zijn afgewerkt, roesten ze niet. Je plaatst ze sneller en gemakkelijker dan zinken dakgoten.

Je dakgoot bekleden met RVS en koper is het duurst

  • Koperen dakgoten hebben vrijwel alleen maar voordelen: ze zijn duurzaam, ze ogen mooi, na verloop van tijd krijgen ze zelfs een mooie groene kleur. Bovendien vragen ze nagenoeg geen onderhoud.
  • RVS dakgoten of roestvrijstalen dakgoten zijn het duurst. Ze zijn strak en modern, makkelijk te onderhouden en roesten niet.

Aan jullie de keuze

Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met Dakwerken Durieux. Onze mensen geven je graag raad en advies.

 

© C’bon