De zomer, ideaal moment voor een dakrenovatie?

groepsfoto personeel dakwerken durieux Gepubliceerd: 22-05-2019

Wat is het ideaal moment om je dak te renoveren? Die vraag is niet zomaar een–twee-drie of zwart-wit te beantwoorden. Wellicht is de zomer het eerste antwoord dat je te binnen schiet, omdat het dan doorgaans droger is gedurende langere periodes. Maar omdat veel mensen dit denken, piekt het aantal aanvragen voor dakrenovaties in de zomer. Tel daar de bouwstop bij in de maand juli, en je ziet meteen het probleem: net als op de wegen ontstaan er files in de aanvragen voor dakrenovaties. In de herfst, winter en lente ligt het aantal aanvragen een pak lager. Het voordeel bij het renoveren in de maanden buiten de zomer? Dan moet je veel minder lang wachten. Dakrenovaties kunnen trouwens even goed worden uitgevoerd als het kouder, én regenachtiger is. Een woordje uitleg.

Het ideaal moment om je dak te renoveren ?

Kort door de bocht zouden we zeggen mei, juni, juli, augustus en september. Dat zijn inderdaad de drogere maanden met mooier weer. Het nadeel? Veel mensen willen in die maanden hun dak laten renoveren. En we kunnen het ze niet kwalijk nemen, want dan is het droog en dan is hun dak klaar tegen dat het weer een pak natter en kouder wordt. Maar je zou ons opdrachtenboekje eens moeten zien in die warmere maanden, dat loopt nu al stilaan vol. Gelukkig bestaat ons team uit veertig man en kunnen we heel wat verschillende werven aan. Maar trop is trop. Vanaf september verschijnen er weer wat gaten in ons bouwboekje. Dan hebben we weer meer ruimte om je dak te renoveren. Een dakrenovatie verloopt trouwens even goed in de winter.

Waarom even goed in de winter?

Omdat je een dak echt wel kunt plaatsen of renoveren in de winter, zelfs als het regent. Zodra het onderdak erop ligt mag het vriezen, sneeuwen, hagelen. Allemaal geen erg. Het moet alleen echt droog zijn als we het onderdak leggen. België heeft een zeeklimaat, we kampen dus regelmatig met regenbuien, maar hebben ook heel veel droge momenten. Van die momenten maken we gebruik om het dak te leggen. Begint het te regenen, dan leggen we vlug een zeil over het dak en maken het dus tijdelijk regen- en waterdicht, tot de bui is overgewaaid. En die bui waait altijd over, want dit is België. Voordeel van een dakrenovatie in de herfst, winter én lente? Dat je helemaal niet lang hoeft te wachten om je dak te laten renoveren.

Kunnen we je helpen?

Laat je nu niet afschrikken door wat hierboven staat. We hebben nog ruimte voor een zomerse dakrenovatie. Maar als je beslist de werken te laten uitvoeren in de andere maanden, in herfst, winter én lente, dan gaat het even goed. Je wordt zelfs een pak vlugger op je wenken bediend. Neem zeker contact met ons op, en dan plannen we het ideaal moment om je dak te renoveren in.

 

© C’bon