Waarom I-liggers als houten bio-ecologische dakconstructies?

I-liggers, houten bio-ecologische dakconstructies Gepubliceerd: 28-01-2019

Durieux dak- en gevelrenovatie maakt er een levenswerk van om steeds zo efficiënt mogelijk goed werk af te leveren dat tegelijk duurzaam is. We gaan daarbij altijd zo innovatief mogelijk te werk en zoeken voor elke uitdaging een oplossing. We blijven kijken wat er op de markt is en komt, welke nieuwigheden er zijn, en hoe we die aan onze klanten kunnen aanbieden. Sinds kort bieden we houten bio-ecologische dakconstructies aan, in de vorm van I-liggers. Omdat ze zo licht zijn, leggen we je dak in geen tijd. En het resultaat is even stabiel als andere daken. Een woordje uitleg.

Houten bio-ecologische dakconstructies

Durieux dak- en gevelrenovatie doet op het vlak van dakwerken aan energiezuinige houtbouw en gebruikt daarbij uitsluitend bio-ecologische bouwmaterialen. I-liggers zijn hiervan een goed voorbeeld. I-liggers zijn gelamelleerde balken die heel geschikt zijn voor dakconstructies omdat ze zo licht zijn, en daardoor zo snel gelegd worden. Als je I-liggers vergelijkt met massief hout, dan heb je twee derde minder hout nodig voor hetzelfde resultaat. En toch wordt je dak gekenmerkt door een hoge weerstand en stabiliteit. Het eindresultaat is bovendien ontzettend mooi.

I-liggers, slim, snel, duurzaam en ecologisch

Voor deze houten bio-ecologische dakconstructies, de zogenaamde I-liggers, werken we samen met WFR, een bedrijf waarvan de zaakvoerder terugkijkt op meer dan 40 jaar ervaring in de houtskeletbouw. WFR is geen bouwbedrijf, wel de leverancier van deze slimme, snelle, duurzame en ecologische constructieonderdelen op maat, geschikt voor platte én hellende daken. Je kan de I-liggers zelfs gebruiken als je een extra verdieping wilt optrekken.

3 voordelen van deze houten dakconstructies

Durieux dak- en gevelrenovatie gaat graag in zee met WFR omdat hun houten bouwonderdelen alleen maar voordelen hebben, en dan vooral op het vlak van efficiëntie en duurzaamheid. We zetten die voordelen van de I-liggers graag even voor jou in de kijker.

1.       Licht, snel te monteren, en dus betaalbaar

Hout is weliswaar licht maar ook bijzonder sterk. Doordat het zo licht is, hoeft de ondergrond niet zo’n grote draagkracht te hebben. Je hebt dus minder dure funderingen of stabiliseringswerken nodig. Veel onderdelen worden bovendien vooraf geassembleerd. Nog een voordeel? Omdat bouwen met WFR-hout toelaat sneller te werken, daalt de prijs behoorlijk. Want het duurst zijn de werkuren, dat is gekend in België. Je woning is een pak vlugger wind- en waterdicht. Onmiddellijk na de ruwbouw kan je van start met de afwerking omdat je niet moet wachten tot de ruwbouw droog is.

2.       Grote draagkracht, ook voor overspanningen

De specifieke houten constructie kan grotere belastingen aan waardoor de draagkracht een pak groter wordt. Grote stevige overspanningen zijn dus mogelijk.

3.       Duurzaam, gezond en milieuvriendelijk maatwerk

Houten constructies zijn uitermate stevig en dus duurzaam, dat heeft de geschiedenis al meermaals bewezen. Hout zorgt voor een beperkte luchtvochtigheid, regelt de temperatuur en werkt isolerend. De combinatie van dit alles samen levert een aangenaam warm binnenklimaat op, en ook dat komt de gezondheid van de bewoners ten goede. Er zijn geen schadelijke of giftige stoffen aanwezig en elke I-ligger is afkomstig uit verantwoordelijk beheerde bossen. I-liggers zijn trouwens 100% uitgekiend maatwerk: alle draagbalken hebben een ander formaat, zijn aangepast aan de dakhelling en worden tot in de kleinste maatdetails uitgetekend.

I-liggers in het aanbod van Durieux dak- en gevelrenovatie

We bieden deze I-liggers graag aan, want we geloven in efficiënt en duurzaam. En dat is wat deze houten bio-ecologische dakconstructies zijn.  Meer weten? Neem contact met ons op.

 

© C’bon