Tips voor een gevelrenovatie die past binnen je budget

Je wilt je gevel renoveren, tegen een lage prijs? Enkele tips. Gepubliceerd: 08-02-2018

Je wilt je gevel renoveren, maar je hebt geen al te groot budget. Je bent dus op zoek naar een budgetvriendelijke tip voor het renoveren van je gevel. Dat kunnen we je geven, en dat doen we ook iets verder in dit blogbericht. We geven je ook al de conclusie mee: wie iets meer centen uitgeeft, krijgt betere én duurzamere resultaten.

Direct je gevel isoleren? Prima idee

Je wilt je gevel laten renoveren? Dan isoleer je de gevel beter meteen, want dat levert een pak geld op. Je verdient die investering sowieso dubbel en dik terug na een aantal jaar, en dat is meer dan meegenomen. Hoe dat komt? Je energieverbruik én je energiefactuur gaan naar beneden, én je hebt recht op een aantal isolatiepremies. Bij een gevelrenovatie heb je sowieso een aantal basiskosten waar je niet onderuit kan. Je moet een stelling laten zetten, eigenlijk ook isoleren, de gevel mooi afwerken. Die basiszaken kosten allemaal geld. Een gevelrenovatie kost dus wel wat. Maar toch kan je het goedkoper doen.

Minder duur als je niet isoleert, maar….

Je kan uiteraard je gevel renoveren zonder te isoleren. Je kan er ook voor kiezen om je gevel niet te bezetten, maar in plaats daarvan een hydrofuge te plaatsen. Dat is een kleurloze, waterdichte en waterafstotende laag die je gevel beschermt tegen externe weersomstandigheden. In dat geval heb je wel niet de kwaliteit van een gevel waar een crepi op staat. Een crepi is een pleisterlaag waarmee je de onderliggende constructie beschermt tegen vocht en vriesweer.

Gevel renoveren? Goedkoop is ook hier duurkoop

Onze tip? Het is beter dat je iets meer centen uitgeeft en je gevel meteen grondig renoveert en isoleert. Want dan zit je goed voor een periode van 20 à 30 jaar. Plaats je een hydrofuge, dan loop je het risico dat je binnen de tien jaar opnieuw mag beginnen. Het plaatsen van een hydrofuge is een oplossing voor mensen die een kleiner budget hebben. Maar het is toch beter om meteen iets meer uit te geven. Goedkoop is duurkoop, zeker in dit geval. En we hebben het al gezegd, hoe beter je je gevel isoleert, hoe lager je energiefactuur wordt.

Denk er eens over na

Mensen kijken bij een gevelrenovatie in eerste instantie naar de prijs, dat is normaal. Mensen hebben ook maar een bepaald budget… Maar we herhalen: iets meer centen uitgeven geeft een beter, mooier en duurzamer resultaat. Waarom niet een extra bedrag lenen bij de bank? De leningen staan op dit ogenblik nog steeds heel goedkoop. Je profiteert bovendien van de isolatiepremies van de staat.

Nog vragen? Stel ze ons gerust. We helpen je graag verder.

 

© C’bon