Kan je een dak renoveren als het regent?

Een dak renoveren als het regent? Het kan soms. Gepubliceerd: 28-02-2018

Je hebt een afspraak gemaakt met de dakwerkers, morgen komen ze lang om je dak te renoveren. De barometer voorspelt een fikse regenbui. En meteen vraag je je af: Kan je een dak renoveren als het regent? We beantwoorden die vraag meteen kort en bondig: neen, dat kan niet. Tenzij je er een stelling laat overbouwen en er een bache over plaatst, er dus een volledig zeil boven zet. Die werkwijze wordt toegepast als de werken heel lang gaan duren en het gebouw volledig wordt herbouwd en open wordt gelegd.

Kan je een dak renoveren als het regent?

Ja, we kunnen een dak renoveren als het regent op voorwaarde dat het onderdak al geplaatst is. We maken nooit een dak open als er 75 % kans op regen bestaat. Dan beginnen we er gewoon niet aan. Spreken de voorspellingen over 15 % kans op regen, dan voeren we de dakwerken wel uit.  Gelukkig beschikken we over moderne weerapps die voorspellen hoeveel water er precies zal vallen op een bepaald moment. In ieder geval hebben we altijd baches bij ons. Zodra het begint te regenen, trekken we vlug een bache of dekzeil over het dak.

Te veel kans op regen?

Samengevat, als er te veel kans is op véél regen, dan beginnen we niet aan de renovatie van het dak. Zeker niet bij een woning waar de mensen net onder het dak leven. Want dan heb je meteen enorm veel waterschade zodra het begint te regenen. Het is anders als er alleen maar een zolder is. Als die nat wordt, dan is de schade nihil tot zeer gering. De gevolgen zijn dan niet zo erg.

Wat als het tijdens de renovatie toch begint te regenen?

Dan wachten we tot het stopt met regenen en beginnen opnieuw. Blijft het regenen, dan leggen we de bache heel goed vast en komen we de volgende dag terug om een onderdak te leggen. Zodra er een onderdak is, is het gebouw in principe waterdicht. Een onderdak is trouwens heel vlug gelegd, zeker bij huizen van particulieren die rond de 60 m2 draaien. Zodra het onderdak er ligt, schieten we de pannenlatten en trekken we de dakpannen naar omhoog. Als het dan wat regent, dan is dat helemaal niet erg.

Kunnen we je helpen?

Neem gerust contact met ons op. We antwoorden onmiddellijk.

 

© C’bon