Een dak renoveren als het regent? Het is mogelijk!

Gepubliceerd: 01-10-2018

Je dak is dringend aan renovatie toe. De zomer is echter net voorbij, en de kans op regenbuien neemt dag na dag toe. Is nu renoveren wel een goed idee? Of stel je de werken beter uit? Natuurlijk voer je bepaalde ingrepen het best uit als het buiten droog is. Maar aan de andere kant, wanneer is het eigenlijk droog in België? We hebben niet altijd een zomer zoals in 2018. En kan je je dak renoveren als het regent? Ja, je dak renoveren als het regent is mogelijk in bepaalde gevallen. Hieronder lees je er meer over.

Zomerse renovaties

Een dak renoveren doe je het best tijdens de zomer. Want als het regent, kan er altijd water insijpelen wanneer het onderdak wordt gelegd. Als het echt water giet, dan wordt een dak renoveren zelfs gewoonweg onmogelijk. Maar soms kan het wel: je kan een dak renoveren als het onderdak er ligt en alles waterdicht is. Pannenlatten schieten en dakpannen naar boven slepen kan je altijd doen als er wat nattigheid valt. Het is niet zo leuk en dat werkje is veiliger voor de werkmannen als het droog is. Maar het is doenbaar. Voorspelt de buienradar 75% kans op regen, dan beginnen we niet aan het plaatsen van een nieuw dak. Is er maar 10% kans op regen, dan doen we het wel. Mocht het toch beginnen regenen, dan trekken we gewoon een zeil over het dak en nemen we even pauze. Zodra de regen stopt doen we weer verder.

Voordelen van renoveren in de winter

Maar renoveren in de winter heeft wel zijn voordelen. Al was het maar omdat de planning van je dakwerker veel minder vol zit dan in de lente, zomer en herfst. ’s Winters zijn er inderdaad een pak minder verbouwingen en dakrenovaties, en daardoor verdwijnen de wachttijden als sneeuw voor de zon. Je krijgt vlugger een uitvoeringsdatum te pakken, en soms zelfs – bijkomend voordeel – tegen een lagere prijs. Want ook voor dakwerken bepalen vraag en aanbod de prijs voor een deel.

Renovatie in de winter plannen?

Zeker doen! Dakwerkers kunnen zich immers wapenen tegen de regen, leggen het onderdak op een moment dat het droog is, en vanaf dan kunnen ze probleemloos verder. Dakwerken laten uitvoeren of je dak laten isoleren is hoe dan ook altijd interessant:

  • je woning krijgt er een meerwaarde door,
  • je verhoogt je comfort,
  • in veel gevallen daalt je energiefactuur door de dakisolatie.

Kortom, laat je dak renoveren als het regent. Laat je dak met andere woorden gerust renoveren in de nattere en koudere seizoenen. Zodra het onderdak waterdicht is geïnstalleerd, is de rest van het werk een fluitje van een cent.

Dakwerken Durieux kan je dak renoveren als het regent

Plan je nog renovatiewerken aan je dakNeem dan gerust contact met ons op, ook in de nattere seizoenen. Wie weet kunnen we héél vlug helpen.

 

© C’bon