Betonrot Herstellen

Omdat er vroeger enkele fabrieken waren die beton van zeer bedenkelijke kwaliteit produceerden komen er nu verschillende problemen naar voren van vloeren met betonrot. Het is belangrijk voor de stabiliteit van uw woning dat deze situatie wordt hersteld.

Waarom is het belangrijk betonrot te herstellen?

Zodra je betonrot herkent, haal er je beter een specialist van Durieux bij die zo snel mogelijk actie onderneemt. Doe je dit niet dan zal dit enkel verder escaleren waardoor er meer barsten en scheuren gaan ontstaan en je last kan krijgen van afschilferend beton.

Omwille van betonrot kan ook de berekende draagkracht van bijvoorbeeld uw balkon dalen. Het beton vangt dus minder gewicht op omdat het niet meer zijn oorspronkelijke omvang heeft. Het is ook plausibel dat stukken beton naar beneden vallen en zo passanten kwetsen of auto’s beschadigen.

Het is dus zeer belangrijk voor zowel uw veiligheid als die van anderen om betonrot aan te pakken.

Hoe herstelt Durieux betonrot?

Betonrot kent heel wat oorzaken waarvoor elk een specifieke aanpak nodig is. We pakken niet alleen het vochtprobleem aan maar bieden u een totaalservice. Zo herstellen we ook de geleden schade: kapotte bakstenen, loskomend pleisterwerk,… ons gespecialiseerd team staat klaar om uw beton weer op punt te brengen!

De eerste stap is het aangetaste beton reinigen tot op het metaal, we kappen dan alle losse delen rond het roest weg. Daarna brengen we een betonherstelmortel aan en sluiten het geheel af met het aanbrengen van een hydrofobatielaag ter bescherming van het oppervlak. Zo is op geen tijd uw beton zo goed als nieuw!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Betonrot

Betonrot ontstaat wanneer water en zuurstof reageren met het wapeningsstaal binnenin beton. Het staal gaat rotten waardoor het beton zijn stabiliteit verliest. Dit vormt een ernstig probleem dat best zo snel mogelijk wordt opgelost en laat dat nu exact zijn waar we bij Homeprotec goed in zijn!

Meer info

Betonrot herstellen

Betonrot wordt best zo snel mogelijk hersteld, aangezien hierdoor het beton zijn stabiliteit verliest. Dit kan de veiligheid van in- en omwonenden in het gedrang brengen, gelukkig hebben we bij Homeprotec de expertise om dit snel en efficient op te lossen.

Meer info

Contacteer ons

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken