Hoe besparen op de prijs van dakrenovatie?

Hoe besparen op de prijs van dakrenovatie? Gepubliceerd: 30-04-2019

Het prijskaartje voor het renoveren van een dak kan hoog oplopen. Doorgaans kost dakisolatie tussen de 20 à 50 euro per vierkante meter. Moet je je dakpannen vervangen, dan mag je rekenen op 55 euro per vierkante meter. Gelukkig kan je besparen op de prijs van dakrenovatie. We sommen de verschillende manieren even voor je op.

Hoe besparen op de prijs van dakrenovatie?

1.       Steek zelf de handen uit de mouwen

Wil je minder betalen voor je dakrenovatie, dan volstaat het om de handen uit de mouwen te steken en zelf wat mee te werken, zeker op het vlak van voorbereiding. Daarmee bedoelen we dat je de dakpannen zelf al kan verwijderen. Het enige wat je extra hoeft te doen is een container huren om de oude dakpannen in te gooien. Zeker doen, zo bespaar je al meteen een paar honderd euro.

2.       Recycleer je oude dakpannen

Een goede manier om te besparen op de prijs van dakrenovatie is je oude dakpannen hergebruiken. Dan behoud je niet alleen de oude look van je dak, je spaart ook massa’s geld uit – we spreken van minstens 3.000 euro – als je je oude pannen zelf van je dak haalt en reinigt van algen, mossen en stof. Vervolgens laat je een nieuw onderdak plaatsen, en je legt er je oude pannen opnieuw op. Op die manier ben je trouwens ook heel duurzaam bezig, en dat mag je beschouwen als een compliment. Wij bij Durieux dak- en gevelrenovatie werken ook altijd zo duurzaam mogelijk, en maken gebruik van de duurzaamste materialen en technieken.

3.       Plaats een overzetdak

Het maakt niet uit of je nu een dak hebt die bestaat uit roofing, leien of golfplaten… Over elk soort dak kan je een lichtmetalen overzetdak plaatsen. Je bestaande dak heeft daar totaal geen last van, en je kan zo’n metalen overzetdak totaal niet onderscheiden van een echte dakbedekking. Dit is niet alleen een effectieve manier om te besparen op de prijs van dakrenovatie, er zijn nog voordelen aan verbonden. Zo hoef je je dak niet af te breken – wat een besparing betekent van 1.500 euro – of een extra versteviging te voorzien, aangezien deze metalen platen echte lichtgewichten zijn. Het overzetdak plaatst heel makkelijk en ook dat scheelt weer in het aantal werkuren én in het prijskaartje. Om af te sluiten kan je de extra ruimte tussen dak en overzetdak gebruiken om je isolatie kwijt te kunnen.

4.       Maak gebruik van de bestaande premies voor dakrenovatie

Kost je dakrenovatie minder dan 15.000 euro? Dan kan je premies aanvragen. De hoogte van deze premies is afhankelijk van een aantal factoren zoals leeftijd, woonplaats en inkomen. In de praktijk komt het erop neer dat je tot 30% van de totale gefactureerde dakrenovatiekosten kan terugvorderen. Toch de moeite waard om even te polsen of je in aanmerking komt voor de volgende drie premies?

Ten slotte geniet je ook van een verlaagd btw-tarief van 6% op de montagekosten.

Kunnen we je helpen te besparen op de prijs van dakrenovatie?

Geef ons een seintje, dan bekijken we samen hoe we de zaken goedkoper kunnen aanpakken. Hoe we je met andere woorden kunnen helpen te besparen op de prijs van dakrenovatie.

 

© C’bon