Air Conditioning zonder buitenunit

Air Conditioning zonder buitenunit Gepubliceerd: 11-08-2020

Bij warme dagen is een goede airco geen overbodige luxe. Helaas werken deze verkoelende systemen vaak met een buitenunit. Wanneer het voor jou niet mogelijk is om verandering aan te brengen aan je gevel, of je wilt het uitzicht van je gevel bewaren, is het UNICO-gamma een uitstekende oplossing! Dit type airco werkt namelijk zonder elementen buitenshuis.

De Unico air conditioners zonder buitenunit zijn ideaal voor het ventileren, koelen en/of verwarmen van individuele ruimtes. Bij een zolderkamer waar de temperaturen in de zomer hoog durven oplopen, kan dit een prima oplossing vormen! Ze kunnen eenvoudig aan de muren worden geïnstalleerd en binnen in de woonst is er geen onderlinge verbinding tussen verschillende airco’s nodig. Door het award-winning design, passen deze toestellen perfect in elk interieur!

Binnen het gamma zijn er vier modellen:

Unico Air on/off 8 HP:
geschikt voor individuele ruimtes tot 15 à 20 m².
Unico Air Inverter 8 HP:
geschikt voor individuele ruimtes tot 15 à 20 m².
Unico Air Inverter 10 HP:
geschikt voor individuele ruimtes tot 20 à 25 m².
Unico Pro Inverter 12 HP:
geschikt voor individuele ruimtes tot 25 à 30 m².

Bij het INVERTER-systeem draait de compressor met een variabel toerental en zal bijgevolg niet afslaan. De ruimte wordt snel gekoeld en het systeem zal daarna, afhankelijk van de temperatuur, langzamer gaan draaien. De Unico air conditioner werkt gemoduleerd en is hierdoor in staat de koelcapaciteit traploos aan de vraag aan te passen.

Wanneer je opteert voor het ON/OFF-systeem werkt de compressor met een vast toerental en staat hij aan of uit. De compressor draait dus steeds op 100% van zijn capaciteit, tot de ingestelde binnentemperatuur bereikt is en slaat dan automatisch af.

De HP-versies maken het eveneens mogelijk om de ruimte bij te verwarmen wanneer de temperaturen weer dalen.

En er is meer! Bovenop het afkoelende aspect is er in dit type air conditioning ook een meervoudig filtersysteem ingebouwd. Hierin zit enerzijds een elektrostatische filter die kleine deeltjes zoals rook, stof, pollen en haar van huisdieren filtert waardoor allergische reacties worden voorkomen. Anderzijds is er ook een een actieve koolstoffilter aanwezig, deze elimineert slechte geuren en inactiveert schadelijk gassen.

Hebben we je warm gemaakt voor dit type airconditioning?
Ontvang nu je gratis offerte voor een Unico-Airco!