Gevelwerken: van reiniging tot totaalrenovatie

Is je gevel aan een opknapbeurt toe? Wil je gevelpanelen laten plaatsen? Of moet je gevel dringend water- en winddicht gemaakt worden? Bij Dakwerken Durieux kun je terecht voor alle geveltypes en alle klussen, inclusief schilder- en pleisterwerk. Kortom, het totaalpakket.

Hieronder vind je een overzicht van wat wij voor jou kunnen betekenen:

Gevelwerken: van reiniging tot totaalrenovatie

Is je gevel aan een opknapbeurt toe? Wil je gevelpanelen laten plaatsen? Of moet je gevel dringend water- en winddicht gemaakt worden? Bij Durieux dak- en gevelrenovatie kun je terecht voor alle geveltypes en klussen, inclusief schilder- en pleisterwerk. Kortom, het totaalpakket, altijd zo duurzaam en innovatief mogelijk.
Hieronder vind je een overzicht van wat wij voor jou kunnen betekenen:

Gevelrenovatie

Een gevel krijgt het vaak hard te verduren. Niet alleen de weerselementen spelen een rol, ook vervuiling en erosie teisteren het metselwerk. Om je woning opnieuw te doen stralen dringt een grondige gevelrenovatie zich op. Wij reinigen je gevel, vullen voegen op, bezetten en schilderen zodat je gevel er weer als nieuw uitziet. Pak je het liever grondiger aan? We plaatsen gevelpanelen in allerlei materialen (leien, hout, kunststof …) en werken het geheel tot in de puntjes af.

Gevelisolatie

Een goed geïsoleerde gevel scheelt al gauw enkele honderden euro’s per jaar op de verwarmingsfactuur. Laat je gevel daarom tijdig inspecteren door onze specialisten. Zij kunnen je perfect zeggen welk type isolatie in jouw geval het voordeligst is. Durieux dak- en gevelrenovatie werkt met een breed gamma van technieken en materialen voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Gevel waterdicht maken

Wil je vochtproblemen vermijden? Dan doe je er goed aan gevels en andere buitenmuren waterdicht te maken onder meer met een hydrofuge. Je bent dan niet alleen beschermd tegen vocht, maar ook zure regen, lucht- en roetvervuiling kunnen geen schade meer aanrichten. Homeprotec is de gespecialiseerde afdeling binnen Groep Durieux die zich specifiek bezighoudt met vochtbestrijding. Ook hier gaan we voor de totaalaanpak: van gevelreiniging tot het waterafstotend maken van je gevel.

Stappenplan gevelrenovatie

Een bestaande gevel renoveren we als volgt.

 • Bij middelmatige vervuiling zoals graffiti of roet zandstralen we je gevel. We passen de druk aan naargelang de aard van vervuiling en het type ondergrond en reinigen licht of diep.
 • Bij sterke vervuiling passen we chemische reiniging toe. Door de extra biologisch afbreekbare reinigingsproducten lost het vuil op je gevel sneller op.
 • We beschermen de schoongemaakte gevel extra met een hydrofuge. We impregneren de buitengevel en maken die vocht- en vuilwerend én brandvertragend.
 • We kunnen je gevel ook isoleren, waardoor je woning energiezuiniger wordt.
 • We brengen je gevel opnieuw in de originele staat en streven naar authenticiteit.

Mogelijkheden afwerking gevels

 • Crepi: dit cementmengsel brengen we zowel glad als ruw op je gevel aan, waardoor het geschikt is voor alle bouwstijlen. Jij kiest uit een waaier aan kleuren.
 • Leien: zijn licht en gemakkelijk te isoleren en daardoor uiterst geschikt als gevelbekleding.
 • Schilderen: een geschilderde gevel oogt fris en verzorgd en beschermt extra tegen vochtdoorslag. Tip: kies voor een duurzame acrylverf op waterbasis. Die is decoratief, flexibel, ademend voor de muur, kleurvast en bestand tegen uv-stralen.

Innovatieve technieken in gevelbekleding

 • Durieux dak- en gevelwerken staat niet stil. We maken ons de nieuwste trends en innovaties eigen en maken die onderdeel van ons aanbod. Enkele voorbeelden van innovatieve gevelbekleding.
 • Sidings zijn duurzame en eigentijdse stroken gevelbekleding die je eenvoudig kunt plaatsen, je hoeft ze niet te schilderen en ze vragen nagenoeg geen onderhoud.
 • Trespaplaten creëren unieke effecten en bepalen de uitstraling van je woning. Door de combinatie van hout en hars zijn ze robuust en slagvast. Je kiest uit een breed scala van mooie kleuren en structuren.
 • Sandwichpanelen: zijn zeer populair als isolerende gevelbekleding bij industriegebouwen, kantoren en woningen. De isolatielaag bevindt zich tussen twee metalen schillen.
 • Ecopanelen: zijn de beste koop voor mensen die op zoek zijn naar een niet te dure, maar toch goede isolatie. Deze panelen isoleren 100%, besparen op energie en onderhoud, stoten het water af en zijn uv-bestendig.

Interesse in ons onderhoudscontract?

Wil je dat je gevel, je muren, en bij uitbreiding je dak en dakgoten er altijd proper en verzorgd bij liggen? Teken dan in op ons onderhoudscontract. Eenmaal per jaar komen we bij je langs om je gevels en muren te reinigen, je dak te ontmossen, hier en daar wat bij te schaven, te controleren. De kostprijs voor dit jaarlijks onderhoud? Voor xxx euro is je woning aan de buitenkant altijd verzorgd.