Dakwerken: van dakbedekking tot afwerking

Een dak boven ons hoofd: we beschouwen het als vanzelfsprekend. En dat ís het ook – tot er iets fout gaat en we plots letterlijk in de kou komen te staan. In zo’n geval moet je kunnen rekenen op een betrouwbare en ervaren partner. En dat is precies wat Dakwerken Durieux is.

 

 

Een dak boven ons hoofd: we beschouwen het als vanzelfsprekend. En dat ís het ook – tot er iets fout gaat en we plots letterlijk in de kou komen te staan. In zo’n geval moet je kunnen rekenen op een betrouwbare en ervaren partner. Een partner als Durieux dak- en gevelrenovatie.

Al meer dan 25 jaar zijn wij gespecialiseerd in nieuwbouw, renovatie en herstel van alle soorten daken. Hellend of plat dak, roofing of leien? Ons uitgebreid team van ervaren stielmannen gaat voor niets minder dan topkwaliteit.

Hieronder vind je een overzicht van alle dakwerken waarvoor je bij ons terechtkunt:

Dakbedekking leggen

Is je dakbedekking aan vernieuwing toe? Heeft je huidige dakbedekking schade opgelopen door slijtage of stormweer? Of je nu een plat of hellend dak hebt maakt voor ons niet uit. We pakken beide even deskundig aan en zorgen in geen tijd voor een gloednieuw dak boven je hoofd. Kies voor roofing, pannen, leien, EPDM of een ander type dakbedekking. Wil je een bol- of piramidevormige lichtkoepel in je dak voor een maximale hoeveelheid aan daglicht in je woning? Ook dat werkje pakken we perfect aan.

Innovatie op nummer één

Durieux dak- en gevelwerken staat nooit stil. We zoeken voor alles een oplossing, blijven innoveren en nieuwe technieken aanbieden. Een greep uit ons innovatieve aanbod:

Houten dakconstructies

We doen aan energiezuinige houtbouw en gebruiken daarbij uitsluitend bio-ecologische bouwmaterialen. I-liggers zijn een goed voorbeeld. Deze gelamelleerde lichte balken zijn heel geschikt voor dakconstructies. In vergelijking met massief hout heb je tweederde minder I-liggerhout nodig. Van duurzaamheid gesproken. Je dak heeft een hoge weerstand, is zeer stabiel, wordt vlug gelegd, en het eindresultaat is in twee woorden ontzettend mooi.

Metalen dakbedekking

Wil je dat je metalen dak eruitziet als een echt dak? Dan kies je voor aluminium of stalen dakpanplaten. Heel snel te plaatsen, boven op de oude dakbedekking. Een zinken dak is een andere optie, nagenoeg onderhoudsvrij en levenslang goed. Aluminium daken werden vroeger vooral gebruikt in de industrie, nu meer en meer op privéwoningen en ook zij hebben een lange levensduur. Ten slotte is er het koperen dak met die typisch groene kleur.

Tegelpannen en natuurleien

Deze kleine, platte leipannen zijn geschikt voor alle soorten architectuur: traditioneel, rustiek, modern, minimalistisch. Qua structuur en kwaliteit lijken ze op kleipannen, maar ze hebben een vlakker, egaler uitzicht én komen in een gamma aan kleuren en afwerkingen. En uiteraard leggen we ook natuurleien op je dak.

Groendaken

Voor groendaken doen we een perfecte voorbereiding van de dakbedekking, waarop dan het groendak door onze partner geplaatst wordt.

Wortelafstondende materialen zorgen ervoor dat jouw groendak intact en beschermd blijft.

Dakrenovatie, inclusief zonnepanelen

Durieux dak- en gevelrenovatie is jouw partner voor de totale renovatie van je dak. Ons team van dakwerkers, schrijnwerkers, schilders en isolatiespecialisten biedt een totaalservice. Wil je graag je zolder vernieuwen, opnieuw inrichten en enkele gyprocwanden laten plaatsen? Geen probleem, we  zorgen ervoor! Heb je zonnepanelen op je dak? Ook die vormen geen probleem. Onze deskundigen halen ze er voorzichtig af en plaatsen ze onbeschadigd terug. Mét garantie.

Dakisolatie

Door je dak goed te isoleren kun je het bedrag op je verwarmingsfactuur stevig doen dalen. Durieux dak- en gevelwerken werkt met een breed gamma van technieken en materialen voor renovatie en nieuwbouw. Met warmtebeeldcamera’s sporen we bijvoorbeeld die plekken op die een gebrekkige isolatie hebben. Omdat het bij dakisolatie enorm belangrijk is koudebruggen te vermijden, isoleert ons team specialisten meteen ook je dakgoten. Die extra isolatie is vrij uniek, maar nodig om een volledig damp- en luchtdicht dak te krijgen zonder ook maar één koudebrug.

Dakgoten en afvoerbuizen

Het zinkwerk op een dak krijgt het vaak stevig te verduren. Regen, sneeuw, bladeren, wind, vuil … Daarom is het belangrijk om je dakgoten en afvoerbuizen tijdig te laten nakijken en eventuele schade te herstellen. Doe je dat niet, dan krijg je vroeg of laat te maken met verstopte buizen, lekken en scheuren. Wij herstellen de bekleding van je dakgoten en pakken indien gewenst ook je schouw aan.

Dak ontmossen

Mossen gedijen het best op vochtige plaatsen. En dus is je dak vaak een geliefkoosde plaats. Toch laat je mos maar beter niet toe op je dak, want het kan op de lange termijn schade veroorzaken aan je dakbedekking. Wij verwijderen het mos zodat je woning opnieuw de uitstraling krijgt die ze verdient.

Teken in op ons onderhoudscontract

Wil je dat je dak en je dakgoten er steeds piekfijn blijven uitzien, dag na dag, maand na maand, jaar na jaar? Teken dan in op ons onderhoudscontract. Eenmaal per jaar komen we bij je langs om alle nodige reinigingen en reparaties uit te voeren. Voor het geld hoef je het niet te laten. Vanaf amper 250  euro bevind je je in een altijd verzorgde woning.

 

 

Olivier Goossens

“De planning en prijs zaten goed, en qua techniek voerde Durieux dak- en gevelrenovatie alles uit zoals ik had verwacht.”