Betonrot herstellen en behandelen

Betonrot treedt op wanneer water en zuurstof reageren met het wapeningsstaal binnen in (minderwaardig) beton. Het staal gaat corroderen (rotten) en het beton verliest zijn stabiliteit. Een serieus probleem dus als je ermee te maken krijgt. Gelukkig beschikken wij over de expertise om de schade snel en efficiƫnt te herstellen.

Hoe herstellen en behandelen we betonrot?

Waar betonrot aanwezig is, zie je door de barsten heen de verroeste ijzers zitten. Als eerste stap reinigen we het aangetaste beton tot op het metaal. We kappen alle losse delen rond het roest weg en verwijderen die. Vervolgens richten we ons op het betonijzer zelf. Eerst verwijderen we alle roest, vervolgens behandelen we het ijzer met een speciale primer tegen de corrosie. Voor het plamuren nadien gebruiken we speciale betonherstelmortels die elastisch zijn en goed kleven. We sluiten het geheel af met een hydrofobatielaag ter bescherming van het oppervlak.

Onze totaalservice

De eerste stap is het aangetaste beton reinigen tot op het metaal. Daarna brengen we een betonherstelmortel aan en we sluiten het geheel af met een hydrofobatielaag ter bescherming van het oppervlak.

Betonrot kent heel wat oorzaken die elk hun eigen aanpak vereisen. Bovendien pakken we niet alleen het vochtprobleem aan, we herstellen ook de geleden schade. Kapotte bakstenen, loskomend pleisterwerk: Homeprotec beschikt over een uitgebreid team van specialisten en levert een totaalservice.

5 redenen waarom onze klanten voor HomeProtec kiezen

 • Secuur vakmanschap
  aan eerlijke en transparante prijzen
 • 30 jaar waarborg
  bij werkzaamheden opstijgend vocht
 • Binnen de dag
  antwoord op je offerteaanvraag
 • Bescherming
  bij constructiefouten
 • Gespecialiseerde
  totaalservice

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Betonrot

Betonrot ontstaat wanneer water en zuurstof reageren met het wapeningsstaal binnenin beton. Het staal gaat rotten waardoor het beton zijn stabiliteit verliest. Dit vormt een ernstig probleem dat best zo snel mogelijk wordt opgelost en laat dat nu exact zijn waar we bij Homeprotec goed in zijn!

Meer info

Betonrot herstellen

Betonrot wordt best zo snel mogelijk hersteld, aangezien hierdoor het beton zijn stabiliteit verliest. Dit kan de veiligheid van in- en omwonenden in het gedrang brengen, gelukkig hebben we bij Homeprotec de expertise om dit snel en efficient op te lossen.

Meer info

Contacteer ons

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken